Fogászati implantátumok

A fogpótlás legkorszerűbb eszköze a fogászati implantátum. Tökéletes illeszkedésével úgy működik és azt az érzetet kelti akárcsak a természetes fog.

Gyermekfogászat

A környékünkön egyedülálló szolgáltatásként kitüntetett figyelemmel várjuk a gyerekeket. Barátságos környezetben igyekszünk türelemmel, odafigyeléssel, fájdalommentesen orvosolni a legkisebbek panaszait, hogy jó emlékkel távozzanak.

 

Konzultáció

Az első találkozás során részletes állapotfelmérést végzünk, fényképet és tanulmányi mintát készítünk. A panaszok megbeszélését, mélyreható vizsgálatot, esetleges röntgenfelvétel kielemzését követően egyénre szabott kezelési tervet beszélünk meg.

Az előre egyeztetett kezelési időpontokról, valamint a soron következő időszakos vizsgálatokról is telefonos üzenetben küldünk emlékeztetőt. 

Fogászati implantátumok

Az implantátumok modern és hatékony, hosszú távú megoldást jelentenek azok számára, akik foghiány vagy krónikus fogágy problémák miatt szenvednek. Megbízható, nagy biztonsággal alkalmazható technika, mely során az elvesztett fog helyére egy titánium műgyökeret építünk be a csontba. Ez stabilan tartja majd a műfogat, esztétikailag és használatát tekintve is egy saját fog érzetét kelti.

Előnyösebb megoldást kínál egy híddal szemben, hiszen nem szükséges két egészséges fog lecsiszolása pillérnek. A műfogsor esetében a foghiányos rész nincs terhelve, így a csont sorvadását eredményezheti. Az implantáció során behelyezett műgyökér mindezt kiküszöböli. Teljes fogatlan állcsont esetében akár két hét alatt rögzített fogpótlással távozhat a páciens.

Fogszabályozás

A fogszabályozás kétségtelenül hatékony az esztétikai tökéletlenségek kiigazítására, mégis elsősorban funkció helyreállítása érdekében használatos. Ha a fogak nincsenek a megfelelő szögben, torlódottak, felbontják a szájüreg egyensúlyának harmóniáját, további komplikációkat okozva (rossz rágófunkció, állkapocsízületi problémák). Ezek elkerülése volna az elsődleges célja a fogszabályozásnak, az ezzel járó esztétikai hozadék csupán másodlagos jelentőségű.

Gyermekfogászat

A gyerekkori fogazat egészsége nagyon fontos a maradandó fogak egészségére nézve. A kicsiknek egyedi fogászati egészségügyi szükségleteik vannak a csecsemőkortól kezdve, a kisgyerekkoron át a serdülőkorig. Rendelőinkben már hat hónapos kortól várjuk a gyerekeket páciensként, vagy akár egy szülőt elkísérve ismerkedhetnek, barátkozhatnak a környezettel. Szakembereink jártasak a különböző korú és fejlettségi szintű gyerekekkel való kommunikációban, hogy csökkentsék a félelmet, szorongást. 

Szájsebészet (dentoalveoláris sebészet)

Szájsebészeti szolgáltatásaink a fogazat és állcsonthoz tartozó betegségeket gyógyítják. Leggyakoribb ilyen beavatkozások a fogak eltávolítása, gyökércsúcs csonkolás, csontmodelláló műtét, tályog megnyitása.

Piezo sebészeti műszer segítségével végezzük a szájsebészeti beavatkozásainkat, melynek köszönhetően a csontszövet kíméletes megmunkálása, a lágy részek megóvása és a műtét utáni gyorsabb csontgyógyulást eredményez. A speciális műszerfejeknek köszönhetően széleskörű alkalmazási lehetőségei vannak.

Rögzített fogpótlások

Egy vagy több fog hiánya esetén számos modern megoldás kínálkozik élethű fogpótlásra. Az implantáció számítana a legalkalmasabbnak a végeredményt illetően, de amennyiben ez nem kivitelezhető, a természetes fogsorba észrevehetetlen illeszkednek a koronák és hidak is. A hidak elkészítése során a hiánynál levő szomszédos fogakat le kell csiszolni. Ezt a beavatkozást fogászati lupé segítségével végezzük, mely 2,5-szörös nagyítást tesz lehetővé a pontos kivitelezés érdekében. A lecsiszolt pillérfogakra különböző anyagokból (cirkónium- kerámia, fém-kerámia, prés-kerámia) készült koronákat vagy hidakat ragasztunk adhezív technikával. A csiszolt fogak érzékenyek az ingerekre, ezért - amíg elkészül a végleges fogpótlás - ideiglenes koronákkal védjük őket, melyeket helyben, vagy fogtechnikai laborban állítunk elő.

Kivehető fogpótlások

Nagy kiterjedésű foghiány esetén legoptimálisabb megoldást az implantátumok jelentenek. Amennyiben a páciens ezt nem érzi opciónak, a kivehető vagy részben kivehető műfogsor megoldást kínálhat.

A teljes vagy részleges protézisek a szájban nagyobb helyet foglalnak mint a természetes fogak, a teljesen fogatlan állcsontgerincet és a szájpadlást is beborítják.

Részleges kivehető fogpótlás esetén az elhorgonyzást a kapcsok biztosítják, amelyek a kapocstartó koronákhoz rögzülnek.

Fémvázas protéziseket olyan esetekben készítünk, ha már nem lehet fix pótlást végezni. A meglévő fogakra rögzített fogpótlás készül, melyekhez speciális elhorgonyzó elemekkel kapcsolódik a fém és műanyag kombinációból álló részleges fogpótlás. A speciális elhorgonyzó elemek teszik lehetővé, hogy a pótlás esztétikus legyen.

Esztétikai fogászat

Az ápolt megjelenés elengedhetetlen része egy bátor mosoly. Az esztétikus fogak hatnak az egyéni önértékelésre, pozitív hatással vannak hétköznapi életünkre. 

Kerámia héjak felhelyezésével kiváló esztétikai eredmények érhetőek el, legyen szó elszíneződés korrigálásáról, fogak közötti rések csökkentéséről, soron kívül álló fogak szintbe hozásáról, alacsonyabb fogak meghosszabbításáról vagy kitöredezett fogak esztétikai kiegészítéséről. A héjak használatának nagy előnye, hogy csak kevés, vagy egyáltalán nem igényelnek csiszolást és magas esztétikai hatást érünk el alkalmazásukkal.

Gyökérkezelés

A gyulladásban lévő fogak megmentése a cél az idegek eltávolításával, majd a fogbél tisztításával, tömésével. Így elkerülhető a foghúzás és a fog élettartama lényegesen meghosszabbítható.

A helyben végzett röntgenfelvétel után a fog izolálása történik kofferdámmal, majd a csatornák gépi megmunkálásával a tökéletes gyökértömés megvalósítására törekszünk.

Fogszuvasodás kezelése

A legegyszerűbb a fogmegőrző kezelések közül a tömés. A szuvasodás eltávolítása után, tömőanyag (kompozit, üvegionomer cement) segítségével állítjuk vissza a fog eredeti formáját.

Rendelőnkben olyan fogászati anyagokat használunk amelyek színben és szerkezetben közel állnak az eredeti fogakhoz. Ezeket az anyagokat UV lámpával (kék fénnyel) megvilágítjuk majd a megfelelő anatómiai formára dolgozzuk ki és polírozzuk. Ezen beavatkozások nagyítás alatt történnek a legjobb esztétika elérése céljából.

Ha a károsodás túl nagy, a hiányzó fogszövetet betéttel vagy koronával pótoljuk, melyet minta alapján egy fogtechnikai laboratóriumban készítenek el.

Prevenciós fogászat

A komolyabb beavatkozások megelőzhetőek a rendszeres odafigyeléssel, gondozással. Ennek része, hogy meghatározott időközönként ellátogassunk a fogorvoshoz, ahol szükség esetén már a kialakulási fázisban elháríthatóak a nagyobb bajok.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás, kálcium bikarbonátos homokfúvás (air flow) és professzionális fogmosás során hatékonyan és kíméletesen tüntetjük el a megkövesedett lepedéket, anélkül, hogy bántanánk az élő szövetet.

Az érzékeny fogakat a fájdalommentes fluoridos kezeléssel tesszük ellenállóbbá.

Nemcsak gyerekeknél, hanem felnőtteknél is védelmet nyújthat a kellő időben elvégzett barázdazárás, melynek során úgy védjük a fogakat, hogy feltöltjük a rágófelületek járatait egy különleges tömőanyaggal.

Röntgenvizsgálat

A digitális retroalveoláris röntgenfelvétel helyben elkészíthető, részletes információkkal segíti a pontos diagnózist, lényegesen csökkentve a pácienst érő sugárzást. Másodpercek alatt elkészül, és azonnali tájékoztatást nyújt.

Diagnózis felállításában és kezelési terv elkészítésekor panoráma és CBCT röntgenfelvételeket is kielemzünk. A CBCT digitális képalkotó a mai röntgengépek közül a legmodernebb, komplexebb beavatkozások esetén igen jelentős többletinformációval szolgál. Háromdimenziós képet alkotva a problémás terület minden irányból való tűpontos vizsgálatát teszi lehetővé.

CBCT - Cone Bean Computer Tomograph

Digitális röntgendiagnosztika kistérfogatú CBCT(3D röntgen) segítségével.Fontos tudni,hogy a hagyományos CT sugárdózisával szemben a 3D CBCT csak minimális sugárdózissal terheli a pácienst.

Fogászati mikroszkóp

Segítségével olyan gyökércsatornákat láthatunk amelyek szabad szemmel nem láthatóak,ezáltal elkerüljük a beavatkozás utáni fájdalmat. Betört műszerek eltávolítására nyújt segítséget.A teljes beavatkozási folyamat egy képernyőn követhető úgy az asszisztens mint a páciens által.

Lézerdióda

A lágyrészek sebészi beavatkozására használjuk anélkül,hogy szikét használjunk, valamint a fogak fehérítésére is alkalmas.

Cookie Notice

Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.