Consultații
În timpul primei întâlniri investigăm în detaliu starea dentară a pacientului, facem fotografii dentare și realizăm modelul de studiu. După discutarea simptomelor urmează examinarea profundă, evaluarea radiografiei, pe baza acestor informații urmând a fi luată o decizie în privința planului de tratament.
Acordăm o atenție deosebită în a reaminti pacienților noștri, prin mesaj telefonic, data și ora programării, înaintea fiecărui tratament sau control periodic.
Implanturi dentare
Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă, pe termen lung, pentru înlocuirea dinților pierduți sau în cazul problemelor cronice ale parodonțiului. Este o tehnică de încredere, executată în siguranță, în urma căreia o rădăcină artificială din titan este introdusă în osul maxilar, în locul în care lipsește dintele natural. Acesta va menține coroana stabilă, recreând aspectul și senzația de dinte propriu. Implantul dentar este o soluție mai avantajoasă decât o punte, deoarece nu necesită sacrificarea a doi dinți sănătoși ca stâlpi. Rădăcina artificială introdusă în timpul implantării elimină riscul atrofierii osului. În cazul lipsei totale a danturii, pacientul se poate bucura de o lucrare definitivă pe implanturi chiar și după două săptămâni.
Ortodonție
Ortodonția este vitală și eficientă în restaurarea funcției masticatorii, cât și pentru corectarea imperfecțiunilor estetice. Dinții dispuși în unghi incorect sau înghesuiți determină pierderea armoniei și echilibrului cavității bucale, ceea ce provocă complicații suplimentare, cum ar fi parafuncțiile masticatorii sau durerile de articulație temporo-mandibulară. Evitarea acestora, prin alinierea danturii, reprezintă obiectivul major al ortodonției, beneficiile estetice având, la rândul lor, o însemnătate deosebită pentru confortul personal.
Pedodonție
Sănătatea dinților temporari este indispensabilă, starea acestora influențând decisiv dezvoltarea ulterioară a dinților permanenți. Copiii au nevoi speciale de sănătate dentară în fiecare etapă de dezvoltare, de la cea mai fragedă vârstă, până la adolescență. În clinicile noastre, îi așteptăm pe micuții noștri pacienți începând chiar de la vârsta de șase luni. Medicii noștri sunt pricepuți în comunicarea cu copiii de toate vârstele și nivelurile de dezvoltare, fiind mereu atenți și grijulii cu ei, pentru a le reduce frica și anxietatea. Ne-am bucura dacă copiii dumneavoastră v-ar însoți la consultații, pentru a se împrieteni din timp cu medicii și a se acomoda cu atmosfera cabinetului stomatologic, în care vor păși cu încredere când vor avea nevoie de tratament.
Chirurgie dento-alveolară
Serviciile noastre de chirurgie vindecă bolile dinților și ale maxilarului. Cele mai frecvente intervenții sunt extracția dinților, rezecția apicală, decapușonarea, modelarea osoasă, deschiderea abcesului și incizia vestibulară.
Procedurile chirurgicale orale le efectuăm cu ajutorul unui instrument chirurgical piezo, cu ajutorul căruia se realizează prelucrarea blândă a țesutului osos, conservarea părților moi și vindecarea rapidă a oaselor după operație. Datorită capetelor speciale, instrumentul are o gamă foarte largă de aplicații.
Protetică fixă
În absența unuia sau a mai multor dinți, există multe soluții moderne pentru restabilirea echilibrului estetic și funcțional. Implantul ar fi cea mai potrivită soluție în vederea rezultatului final, dar dacă acest lucru nu este posibil, oferim opțiunea coroanelor și punților, care se încadrează imperceptibil în dantura naturală. Pentru fixarea punților, dinții învecinați trebuie să fie șlefuiți. Această procedură se realizează cu ajutorul unei lupe dentare, care permite o mărire de 2,5 ori, pentru o execuție precisă. Coroanele sau punțile realizate din diferite materiale (zirconiu-ceramică, metal-ceramică, presă-ceramică) sunt lipite de dinții stâlpi cu o tehnică adezivă. Dinții șlefuiți fiind sensibili la stimuli, până la finalizarea protezei finale, îi protejăm cu coroane temporare, care sunt produse local sau într-un laborator stomatologic.
Protetică mobilă
Implanturile sunt soluția optimă pentru lipsuri dentare pe scară largă. Dacă pacientul consideră că implantul nu constituie o variantă eligibilă, proteza totală mobilă sau parțial mobilă poate oferi o soluție alternativă.
Proteza completă sau parțială ocupă mai mult spațiu în gură decât dinții naturali, acoperind complet creasta și cerul gurii.
În cazul protezei parțiale, ancorarea este asigurată de croșete turnate care se sprijină pe dinții existenți.
Protezele scheletate sunt realizate în cazurile în care nu mai este posibilă efectuarea unei proteze fixe. Se realizează o punte pe dinții existenți, de care se atașează partea de proteză parțială, constând dintr-o combinație de metal și plastic, cu elemente speciale de ancorare. Estetica protezei se obține apelând la aceste elemente speciale de ancorare.
Estetică dentară
Zâmbetul încrezător este o parte esențială a unui aspect bine îngrijit. Dinții estetici contribuie esențial la creșterea respectului de sine, având un efect pozitiv asupra vieții personale și a relațiilor sociale.
Prin aplicarea fațetelor ceramice, se pot obține rezultate estetice excelente, fie că este vorba de reducerea spațiului dintre dinți, corectarea decolorării, alinierea, alungirea dinților sau completarea estetică a dinților fragmentați. Marele avantaj al fațetelor dentare este dat intervențiile care necesită doar o șlefuire minimă sau, în unele cazuri, chiar fără șlefuire.
Tratament endodontic
Scopul endodonției este salvarea unui dinte în inflamație sau infecție, prin îndepărtarea pulpei dentare, curățarea și sterilizarea canalelor radiculare și, la final, obturarea acestora. Astfel se poate evita extracția dintelui, prelungind semnificativ durata vieții acestuia.
După realizarea unei radiografii, dintele este izolat cu cofferdam, apoi canalele radiculare sunt prelucrate cu echipamente speciale pentru a obține obturarea perfectă a rădăcinii.
Odontoterapie
Obturația este cea mai simplă procedură dintre tratamentele de conservare dentară. După îndepărtarea cariilor, dintele este restabilit la forma inițială cu ajutorul unui material de obturație (compozit, ciment ionomer de sticlă).
În cabinetele noastre folosim materiale dentare care au o culoare și textură apropiate dinților originali. Aceste materiale se întăresc cu ajutorul lămpii UV (lumină ultraviolet), se modelează și se lustruiesc după forma anatomică a dinților. Aceste intervenții sunt efectuate sub mărire pentru a obține un rezultat de cea mai bună calitate estetică.
Dacă lipsa țesutului dentar este mare, atunci se completează cu inlay sau chiar coroană, care se realizează în laborator de tehnică dentară.
Profilaxie
Intervențiile stomatologice mai grave pot fi prevenite cu atenție și îngrijire regulată. Vizitați medicul stomatolog la intervale regulate, problemele majore putând fi tratate preventiv sau în faza de dezvoltare.
Igienizarea profesională cu echipamente de ultrasunete și air-flow curăță în profunzime locurile cele mai greu accesibile, îndepărtează eficient tartrul, fără durere și fără a deteriora țesutul viu. O soluție pentru dinți sensibili poate fi tratamentul cu fluor, făcându-i mai rezistenți.
O metodă de prevenire a cariilor dentare, atât pentru copii cât și pentru adulți, este protejarea dinților prin sigilarea lor. Aplicarea unui strat protector stopează pătrunderea bacteriilor și resturilor alimentare, astfel dinții nemaifiind afectați.
Radiologie
Radiografia digitală retroalveolară, cu informații detaliate, ajută la diagnosticarea precisă, reducând semnificativ radiația la pacient. Se realizează în câteva secunde și oferă instantaneu informații.
În diagnosticarea și deciderea planului de tratament ne ocupăm și cu analizarea imaginilor digitale panoramice și CBCT. Tomografia CBCT este cea mai modernă tehnologie imagistică, oferă informații suplimentare semnificative pentru intervenții complexe. Crearea unei imagini tridimensionale permite o examinare precisă a zonei cu probleme, din toate direcțiile.